Roslie, Xin Yee ketuai cabaran negara

Kuala Lumpur: Roslie Razeeq Danial (lelaki) dan Ong Xin Yee (wanita) yang merupakan juara Bawah-18 Kebangsaan akan mengetuai cabaran Malaysia ke Kejohanan Badminton Remaja Asia (BAJC) 2024 di Yogyakarta, Indonesia dari 28 Jun hingga 7 Julai.

Persatuan Badminton Malaysia (BAM) dalam satu kenyataan hari ini memaklumkan Roslie dan Xin Yee, antara 22 pemain badminton negara yang terpilih mewakili negara ke BAJC 2024, yang antara lain turut disertai Sng Wei Xing (perseorangan lelaki), Aaron Tai-Kang Khai Xing (beregu lelaki) dan Siti Zulaikha Azmi (perseorangan wanita).

Timbalan Presiden 1 BAM Datuk V Subramaniam yang mengumumkan nama pemain hari ini turut mengucapkan tahniah kepada mereka yang terpilih.

“Pemain yang terpilih ini berpeluang untuk buktikan diri mereka berhadapan pemain-pemain Asia pada pertandingan tahap tinggi,” katanya.

Senarai penuh pemain remaja Malaysia ke BAJC 2024 :

Perseorangan lelaki : Roslie Razeeq Danial, Sng Wei Ming, Kong Zhou Swin, Muhammad Faiq Masawi

Perseorangan wanita : Ong Xin Yee, Siti Zulaikha Azmi, Oo Shan Zi, Dania Sofea Zaidi

Beregu lelaki : Aaron Tai, Kang Khai Xing, Lok Hong Quan, Goh Yi Qin, Loh Zhi Heng, Tan Zhi Yang, Redzuan Ahmad, Isyraf Hafizin

Beregu wanita : Carmen Ting, Nicole Chau, Tan Zhing Hui, Clarissa San, Noraqilah Maisarah Ramdan

Beregu campuran : Lok Hong Quan, Goh Yi Qin, Clarissa San, Dania Sofea Azidi, Noraqilah Maisarah Ramdan, Datu Anif Datu Asrah-Harian Metro