Suhaimi sudah sedia bukti kemampuan

PENJAGA gol pasukan bola sepak negara, Suhaimi Husin berazam memberikan yang terbaik untuk berada dalam kesebelasan utama Harimau Malaya berdepan Oman dalam kempen Kelayakan Piala Asia 2026/Piala Asia 2027 pada 22 dan 26 Mac depan.

Malah, penjaga gol Terengganu FC (TFC) itu bersedia membuktikan kemampuannya kepada barisan kejurulatihan Harimau Malaya biarpun berdepan saingan penjaga gol Johor Darul Ta’zim (JDT), Ahmad Syihan Hazmi Mohamed yang sering menjadi pilihan utama.

“Pertama kali saya nak ucap terima kasih kepada coach Kim Pan-gon, ini merupakan kali kedua saya mendapat panggilan untuk skuad kebangsaan. Sejujurnya saya masih lagi baharu dalam kem skuad kebangsaan dan masih banyak lagi yang perlu belajar

“Semua terpulang kepada coach Kim Pan-gon, sekiranya diberikan peluang beraksi saya akan memberikan aksi terbaik. Sekiranya tugasan diberikan kepada Syihan, saya perlu bersedia,” katanya di laman Facebook Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) di Wisma FAM, pada Sabtu.

Sebagai rekod, Suhaimi selain bersaing bersama Ahmad Syihan Hazmi Mohamed, dia juga bersaing dengan Azri Ghani dan Sikh Izhan Nazrel Sikh Azman.PENJAGA gol pasukan bola sepak negara, Suhaimi Husin berazam memberikan yang terbaik untuk berada dalam kesebelasan utama Harimau Malaya berdepan Oman dalam kempen Kelayakan Piala Asia 2026/Piala Asia 2027 pada 22 dan 26 Mac depan.-Sinar Harian